Här berättar vi om stort och smått som händer på vår förskola. Just nu arbetar vi med temat: Odla Fantasi För Framtiden.
Att utveckla kreativitet och fantasi så att helt nya tankar kan skapas är något av det mest grundläggande i ett arbete för en hållbar framtid!


fredag 30 november 2018

Musikhjälpen!

Nu har vi börjat Musikhjälpa oss på Önskeringen!
Årets tema är: 
Alla har rätt att funka olika
Vi undersöker olika hjälpmedel som finns och hur de kan kännas att leva med en funktionsvariation, inte höra, inte kunna se eller ha svårt att gå. vi inspireras och imponeras av paralympics trailer från 2016 We're the superhumanshttps://www.youtube.com/watch?v=IocLkk3aYlk På musikhjälpens hemsida kan en läsa: 

Alla har rätt att funka olika
Människor med funktionsnedsättning är en av världens mest diskriminerade grupper. Många fastnar i fattigdom, stängs ute och osynliggörs på grund av hinder och stigman. Med funktionsnedsättning är risken stor att drabbas hårdare av nöd och katastrof - och få hjälp sist.
Det finns ungefär en miljard människor med funktionsnedsättning i världen. Omkring 4 av 5 bor i låg- och medelinkomstländer där fattigdom, undernäring, vitaminbrist, sjukdom och skador är vanliga orsaker. Många lever också fattigt som en konsekvens av funktionsnedsättning och saknar möjlighet att försörja sig. Med sämre tillgång till vård, stöd och utbildning är det svårt att skapa sig en framtid.
– Situationen är helt oacceptabel, säger Radiohjälpens generalsekreterare Kristina Henschen. Det är vår skyldighet att bidra till en förändring. Människor måste få synas, höras och respekteras – för alla har rätt att funka olika!

Läs hela artikeln på: 

Den 11 december är det dags för Önskeringens Luciafirande i Musikhjälpens anda! Det innebär bland annat; luciatåg, fika, mingel och lotteri. 

Var gärna med o bidra med priser till lotteriet, prata med din avdelning för mer information om hur du kan hjälpa till!
Vi har har också en digital insamlingsbössa: Inga kommentarer:

Skicka en kommentar